haaste ja mahdollisuus - meille kaikille

Vuonna 2017 itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta ja reformaatio (uskonpuhdistus) 500 vuotta.

Uskonpuhdistuksen eli reformaation katsotaan alkaneen Martti Lutherin teesien julkaisusta vuonna 1517. Suomi taas itsenäistyi vuonna 1917 hyvin jännitteisessä maailmantilanteessa, I maailmansodan vielä pauhatessa. Suomessa on siis käsillä maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen "tuplajuhlavuosi"! Miten tähän mahdollisuuteen kannattaisi tarttua?

Vuoden 2017 vietossa korostuu paikallisuus ja yhteistyö. Suomen evankelis-luterilainen kirkko juhlistaa reformaation merkkivuotta teemalla Armoa2017! Valtioneuvoston virallinen Suomi 100 -juhlavuosi kulkee teemalla Yhdessä.

jUHLAvuosi tarjoaa mahdollisuuksia

Myös Suomen Evankelinen Allianssi haluaa rohkaista seurakuntia ja muita toimijoita ottamaan juhlavuoden huomioon mahdollisuutena toimia yhteistyössä, oman paikkakunnan parhaaksi. SEA on valinnut teemaksi Suomalainen usko. Seurakuntia ja järjestöjä kannustetaan toteuttamaan yhteisiä tapahtumia paikkakunnillaan ja mediaa haastetaan pitämään teemavuoden sanomaa esillä. Teemavuoden ei tarvitse olla historian juhlimista vaan suomalaisia tavoittavaa ja osallistavaa käytännön toimintaa. Millaisia uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön juhlavuosi avaakaan..! Juhlavuosi kutsuu meitä myös rukoukseen Suomen puolesta.

kirja joka muutti Suomen!

Kansankielinen Raamattu oli reformaation tärkeimpiä hedelmiä. Juhlavuosi muistuttaa meitä siitä, että Raamattu on vaikuttanut enemmän kuin mikään muu kirja siihen, millainen Suomi tänään on. Miten monimuotoisesti tämä näkyy Suomessa yhä tänään - tähän kysymykseen etsitään vastausta monenlaisissa tapahtumissa, kirjoissa, TV-ohjelmissa jne. Lue lisää aiheesta.

Vuosi 2017 on seurakunnallenne erinomainen mahdollisuus innostaa paikkakuntanne ihmisiä lukemaan Raamattua! Tähänkin liittyviä ideoita löytyy resurssipankista.

Teema Suomalainen usko viestii myös siitä, miten monimuotoisena usko ilmenee suomalaisten ihmisten elämässä tänään. Suomen tarinassa on myös sankaritarinoita, joita haluamme juhlavuonna pitää esillä. 

Hyödynnä resurssit

Ota yhteys paikkakuntasi seurakuntiin, järjestöihin ja muihin toimijoihin! Nyt on aika alkaa suunnittelemaan! Näiltä sivuilta löydät muutamia ideoita paikallista toimintaa varten, tietoa tulevista tapahtumista sekä suomalaisten ja eurooppalaisten reformaattorien tarinoita. Katso ideoita resurssit  -sivulta.

Suomalainen usko -logomateriaalit ovat myös käytettävissä juhlavuoteen liittyvissä tapahtumissa, ym.

Anna vinkki

Jos sinulla on tietoa tapahtumista tai resursseja, aloitteita tai ideoita, joista haluaisit kertoa muillekin esim. näiden sivujen kautta, ota yhteyttä! Aloitteiden tulee tavalla tai toisella liittyä juhlavuoden teemoihin (Suomi, Raamattu, usko, uskonpuhdistus).
 

KATSO MYÖS:

Suomen Evankelinen Allianssi:  www.suomenevankelinenallianssi.fi
Suomen ev.lut. kirkon reformaation merkkivuosi Armoa2017! www.reformaatio2017.fi
Suomi100 -juhlavuoden sivut:  www.suomi100finland.fi
Rukoustapahtumia vuonna 2017:  www.rukousverkosto.fi
 

Ota yhteyttä:

Tapio Luoma-aho
Juhlavuosikoordinaattori
Suomen Evankelinen Allianssi
tapio.luoma-aho (ät) suomenea.fi
p. 050 323 3223