Resurssit

Suomalainen usko 2017 kutsuu seurakuntia ja muita toimijoita yhteistyöhön oman paikkakunnan parhaaksi. Tälle sivulle kokoamme virikkeitä, materiaaleja ja ideoita vapaasti käytettäväksi, mm. kristillisiltä eri järjestöiltä. Jos sinulla / seurakunnallasi / järjestölläsi on idea tai resurssi, joka liittyy juhlavuoden teemoihin ja josta haluaisit kertoa muillekin näiden sivujen kautta, ota yhteys ja lähetä tietoa! Hienoja ideoita reformaation merkkivuoteen löydät myös sakasti.evl.fi -sivun virikepankista! Eteenpäin pääset klikkaamalla otsikkoa.

Suomalainen usko -logomateriaalit löydät täältä.

tapahtumaideoita

Koko Suomi kahville
Paras juhla syntyy yksinkertaisista kohtaamisista. Sana-lehti haastaa meitä kaikkia kutsumaan ystäviä kylään perinteisen suomalaisen kahvittelun merkeissä. Sana lahjoittaa lehden tuoreimman numeron jaettavaksi jokaiselle kahvivieraalle. Kahvihetken järjestäjä voi tilata ne maksutta toimituksesta. Lue lisää Sana-lehden sivuilta ja liity joukkoon!

Suomalainen messu 2017
Suomalainen messu starttaa juhlavuoden kiertueelle! Haluaisitko messun sinun paikkakunnallesi? Messun voi toteutta alusta loppuun paikallisin voimin - tai tilata valmiin paketin bändin ja tanssiryhmän kanssa! Lue lisää!

Ristin maa -kiertue
Jippii-kuorolaiset järjestävät King’s Kidsien kanssa koko Suomea koskettavan Ristin maa -kiertueen vuonna 2017. Jippii-lauluissa soi iloinen evankeliumi ja lähetysajatus. Lasten kautta ne koskettavat monia sydämiä. Seurakunnilla on nyt hyvä mahdollisuus perustaa oma Jippii-kuoro ja -orkesteri! Lue lisää!

Helatorstai 2017
Kesän kynnyksellä 2017 koko Suomi ja ulkosuomalaisyhteisöt juhlivat. Helatorstaista 25.5.2017 rakennetaan yhdessä monien juhlien kokonaisuus. Helatorstaina voidaan syödä ja laulaa yhdessä, istuttaa omenapuita tai tehdä jotain aivan muuta. Miten sinun paikkakuntasi on mukana? Lue lisää!

Suomen juhla - kansojen juhla
Suomessa asuu monia kansallisuuksia ja Suomi on yhä monikulttuurisempi. Esim. pakolaisen arki ei ole juhlaa. Juhlien järjestäminen, yhteinen ruoanlaitto jne on yksi helpoimpia tapoja tutustua toisiin ihmisiin. Mitä voimme juhlien kautta kertoa Suomesta, mitä löytää eri kulttuureista? Lue lisää!

Uskon yö 28.10.2017
Uskon Yö avaa kirkot taiteelle. Paikallisten taiteilijoiden ja seurakunnan yhdessä suunnittelema ilta avaa uusia näkökulmia kristinuskoon. Illoissa on edustettuina eri taidemuodot. Vuonna 2016 erityisenä teemana illan suunnittelulle on Laulu uskon ilmentäjänä. Lue lisää sivulta www.uskonyo.fi!

Mahdollisuus Muutokseen
Haluaisitko tavoittaa koko kaupunkisi tai maakuntasi evankeliumin sanomalla? Mahdollisuus Muutokseen -missio on näyttävä, median kautta toteutettava kampanja, jonka sanoma on kirkas: Jeesuksen antama uusi mahdollisuus. Lue lisää!

Kaupunkikävelyt, kaupunginosakävelyt, historialliset näytelmät, jne
Mitä historiaa sinun paikkakunnallesi liittyy? Monilla seuduilla vanhimmat rakennukset ovat kirkkoja ja monien paikallisten sankarien tarinat ovat jäämässä unholaan. Kaupunkikierroksen idea on yksinkertainen: käydään läpi paikkakunnan merkittävät paikat historiaa tuntevan henkilön johdolla, vaikka toisille tarinoita kertoen. Moniin Suomen paikkakuntiin liittyy mielenkiintoisia tarinoita, merkkihenkilötä ja herätyksiä. Muistammeko? 

Tulevia valtakunnallisia tapahtumia on koottu Tapahtuu-sivulle...

tavoittavaa toimintaa

Parasta Suomelle
Parasta Suomelle on helluntaiseurakuntien Suomen itsenäisyyden juhlavuoden hanke. Sen tavoitteena on välittää evankeliumi noin kahdelle miljoonalle suomalaiselle. Hankkeen näkyvin osa toteutetaan syyskuussa jakamalla Hyvä Sanoma -lehden juhlanumero jopa miljoonaan talouteen. Kampanjaa on tarkoitus tukea paikallisin voimin järjestettävillä tapahtumilla eri paikkakunnilla. Lue lisää: www.parastasuomelle.fi

Etsintäoperaatio
Juhlavuoden pitäisi olla juhla kaikille! Juhlien järjestämiseen liittyen Jeesus kehottaa ottamaan huomioon erityisesti eri tavoin syrjäytyneet ja eksyneet (Luuk. 14:13). Voisiko tästä juhlavuodesta oikeasti tulla juhla kaikille - joka paikkakunnalla? Lue lisää

Sata lasissa
Gospel Ridersien vuotuinen kiertue kohtaa suomalaisia kirjaimellisesti maantien tasolla! Mukaan mahtuu! Lue lisää täältä!

XEE-kurssi
Haluatteko seurakuntana tavoittaa paikkakuntanne ihmisiä vuonna 2017 ja kertoa evankeliumin hyvin luontevalla ja ymmärrettävällä tavalla?  XEE on ystävyysevankeliointikurssi, joka varustaa kertomaan evankeliumin perussanoman aidosti, luontevasti, ymmärrettävästi ja toista kunnioittaen ja kuunnellen.  

Raamattu-flashmob
Raamattua voi lukea missä vaan... no lähes missä vaan. :) Flashmobin tarkoitus on yllättää. Lue lisää

Nuorille ja lapsille

Raamattu @ Youtube
Nyt olisi aika tehdä kaikkien aikojen raamattuelokuvaspektaakkeli!!! Valitkaa Raamatun kertomus, toteutustapa, näyttelijät ja pientä dramaturgian harjoittelua. Siitä se lähtee! Raamattufilmatisoinnin toteuttaminen on hyvä aktiviteetti mille tahansa lasten- tai nuortenryhmälle, harrastusporukalle - ikään katsomatta. Saisimmeko tehtyä yhdessä kaikkien aikojen raamattuelokuvan suomen kielellä!? Tyyli on vapaa ja mielikuvitus rajana...! Lue lisää.

Ristin maa (Jippii & King's Kids)
Jippii-kuorolaiset järjestävät King’s Kidsien kanssa koko Suomea koskettavan Ristin maa -kiertueen. Tulossa on myös uusi äänite ja seurakunnilla on nyt hyvä mahdollisuus perustaa oma Jippii-kuoro ja -orkesteri, tai King's Kids -ryhmä! Tulossa mm. harjoitusleiri. Lue lisää!

sinun ideasi tähän? 

Onko sinulla idea jonka haluaisit jakaa muillekin näiden sivujen kautta! Idean tulee liittyä tavalla tai toisella juhlavuoden 2017 teemoihin (Suomi, reformaatio, Raamattu). Ota yhteyttä